Boldogság klub

Ahogy zöldbe borul a szentesi Széchenyi Liget megjelennek az első „bottal sétáló” embercsoportok. Sokan még mindig furcsa tekintettel figyelik őket, azonban egyre elfogadottabbá vált kis városunkban is ez a szabadidős elfoglaltság.

Az Egészségfejlesztési Iroda 2014 óta szervez a szentesi Széchenyi Ligetben Nordic Walking sétaköröket, melynek keretében megismertetik a lakosságot ezzel a szabadban űzhető, gerinckímélő, könnyen megtanulható és kivitelezhető sporttal.

Az edzések alapos bemelegítéssel kezdődnek, melynek során a botokat is használjuk. Ezután a régebbi résztvevők elindulnak az egy órás útra a saját tempójukban. A kezdők, vagy a még botladozók a bemelegítés helyszínén ismételhetik át újra a Nordic Walking vagy ahogy a tagjaink említik, „Botozás” alap technikáját, majd a csoportvezetővel együtt ők is útra indulnak. Menet közben, aki szeretne, különféle „játékokba” kapcsolódhat be. Ilyen, például amikor a sorban utolsó gyorsítja lépéseit és megelőzi a csapattársait, majd beáll a sor elejére. Így, megtanulhatják, hogyan kell gyorsítani és lassítani a lépteiket, az alaptechnika és a helyes testtartás megtartásával.

De miért is jó ez a mozgásforma?  Mert gyakorlatilag minimális eszközigénnyel, bárki, bármikor belekezdhet. A botok tehermentesítik az ízületet, a velük való séta növeli az állóképességet, erősíti az izmokat, aktiválja a vérkeringést és nem mellesleg gyönyörű környezetben tölt el a résztvevő picivel több mint egy órát. Csodálatos látni, ahogy minden héten egy virággal több bújik ki a földből, vagy egy terméssel több van a fákon, de ősszel is csodálatos látvány a sárguló, aranyszínű Ligetünk.

Az EFI szeretné újra indítani a klubot áprilisban, így várjuk minden érdeklődő jelentkezését. Sajnos csak korlátozott számban tudunk botokat biztosítani, ezért kérjük, időben jelezzék a részvételi szándékot, amennyiben nem rendelkeznek Nordic Walking bottal.

Elérhetőségeink: Szentes, Rendelőintézet, I. em. 118. H-Cs 13:00-16:00, 63/313-244/263-as mellék, efi@szentesi-korhaz.hu, www.szentesefi.hu.