Fitten ősszel is!

A Szentesi Egészségfejlesztési Iroda már második alkalommal rendezi meg az EFItt Sportnapot 2017. szeptember 30-án, ahol az EFI trénerei mellett a város egyéb csoportos órát tartó edzője is képviselteti magát.

A legutóbbi alkalommal ismertettük Irodánk térítésmentesen igénybe vehető mozgásprogramjainak vezetőit, most pedig következzenek most azok, akik heti rendszerességű óráikkal rendszeresen megmozgatják a Szentes és környékén élő lakosságot, nem is akárhogyan.

Gombás Gabit sokaknak már nem kell bemutatni, a szakmailag maximálisan felkészült, energikus, baráti hangvételű óráiról híres edzőt, akinek foglalkozásain valamennyi korosztály megtalálja a neki szükséges mozgásformát. Rendezvényünkön bemelegítő jelleggel deepWORK órát tart, ami garantáltan megadja a nap hangulatát. Mi is ez a mozgásforma? Ez egy mindenre kiterjedő funkcionális tréning, mely minden sportág legjavából építkezik. Az egyszerűbb gyakorlatok felől halad az intenzívebb mozdulatokig. Rendkívül áthatóan mozgatja át a testet, miközben pozitív energiával tölt fel. Azoknak akik szeretik feszegetni a határaikat, remek óratípus lehet a deepWORK.

Aradiné Kati elhozza számunkra a Zumba minden lendületét, ritmusát és hangulatát. A latin ritmusokra épülő mozgásforma olyan ismert táncok alaplépéseit tartalmazza, mint a salsa, merengue, flamenco vagy a reggaetón. Kati és csapata másodpercek alatt képes olyan buli hangulatot varázsolnak a színpadra, hogy a résztvevők többsége elfeledkezik arról, hogy valójában tornázik. Szuper mozgásforma ez azoknak, akik szeretnek táncolni és mindezt szeretnék egy jó hangulatú csapatban megtenni.

Bagi Alexa nem csak a Karatéban elért igen magas szintű eredményeiről híres városunkban, hanem a hobbisportolók részére tartott Nippon Zengo, Dors és Alakformáló óráiról is. A Wellness Colosseumban a hét minden napján más óratípussal örvendezteti meg csapatát. A második EFItt Sportnapon alakformáló órát tart, ami magába foglalja azokat az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, melyekkel a teljes test átmozgatása érhető el. Érdemes már előre bekészíteni az 1-2 kg-os súlyzókat vagy 2db fél literes palackot a tornára, melyekkel még hatékonyabbá tehető az edzés.

Dr. Muzsik Réka neve sem ismeretlen akár élsportról, akár szabadidősportról beszélünk. Sportnapunkon egy igen különleges óratípust fog bemutatni. A bodyArt mozgásanyagának alapját a jóga adja, melyhez hozzákapcsolódik egy speciális légzéstechnika is. Az órán egyszerre találkozhatunk lassabb és gyorsabb mozdulatokkal illetve nyújtó és lazító hatású gyakorlatokkal is. Az órán való részvételhez szükség lesz polifoam vagy jóga szőnyegre.

Végül, ahogyan ez már korábbi írásaimból is kiderült, Irodavezetőként és edzőként is a megelőzés híve vagyok. Az általam vezetett aerobik órák mellett a megelőző jellegű gerinctornát és nyújtást is oktatom, mindezekből egy kis ízelítőt adok a Sportnapon. Ez a tréning kiválóan alkalmas az alapvetően egészséges emberek számára, ha a mai ülő életmódból adódó gerincpanaszok és az azokból adódó hát és derék fájdalmak, rossz tartás megelőzésére, megszüntetésére gondolunk. A lényege a gerinc működésében résztvevő izmok megerősítése, nyújtása, a stabilitásunkért felelős mély hátizmok trenírozása és az egyensúlyunk fejlesztése. Az óra a nyújtó gyakorlatok révén mentálisan kikapcsol, az erősítő gyakorlatok révén pedig alakunkat formálja.

Rendezvényünk célja, hogy a Szentes és környékén élő felnőtt lakosság megtalálja azt a mozgásformát, ami számára kényelmes, szórakoztató, elérhető és hosszútávon végezhető.

Elfogadta felkérésünket Katus Attila, aki tudása legjavát ígéri Sportnapunkra.

Bízunk benne, hogy minél többen leszünk és meg tudjuk mutatni, hogy Szentes hobbisportolói milyen nagy számban vannak, akik részvételükkel tombolasorsoláson is részt vehetnek az értékes nyereményekért.

Czakó-Kádár Viktória