IV. EFITT Sport nap - 2019.09.28. Szentes, Dr. Papp László sportcsarnok

Mozdul a város!

2019.09.28-án újra megmozdul a város a 4. EFItt Sportnapon, ahol ezúttal is a hangsúly a mozgáson, a helyi edzőkön és az egészség megőrzésén lesz.

13 órakor kezdi Kádár Viki – Warm up! azaz bemelegítő edzéssel a napot. A bemelegítés létfontosságú, hiszen a pulzus növelésen keresztül segít felkészíteni a szervezetet a mozgásra, valamint a laza mozgásoknak köszönhetően elkezd termelődni az ízületi folyadék is, mely tulajdonképpen az olaj a mozgáshoz, valamint az egyre gyorsuló gyakorlatokon keresztül hozzásegíti a szervezetet az „üzemi” hőfok eléréséhez, melyen már intenzívebb mozgásformákat is lehet végezni.

Ezt követi Mányai Gabi Chill out statikus alakformáló órája 13.30-tól. Chill Out, másnéven „nyugalom” zenére történő Statikus Alakformálás, amelynek 90%-a lassú, 10%-a pedig dinamikus feladatsorokból tevődik össze. Az egész mozgásforma lényege a belső fókusz, a belső erő, belső egyensúly megtalálása, valamint a zenével való együtt áramlás. Ahogy a zene segítségével elmélyülsz magadban, képes leszel határokat feszegetni és átlépni a testeddel. A relaxációs zenékre csak a lélek és az elme csendesedik el, de a test emellett kőkemény munkát kap. Így összpontosul ez az alakformálás a test, lélek és az elme hármasára.

Sinkó-Scheffer Szilvia – Box Aerobic órájára talán még emlékeznek azok, akik a korábbi években is végig tornázták vele a 60 percet és kellemesen elfáradtak. Idén sem lesz másképp.  A kardio boksz aerobic egy magasszintű zsírégető edzés, mellyel rengeteg kalóriát lehet elégetni. Ez az edzésforma az aerobic és a harcművészet elemeit ötvözi, könnyen követhető ütés- és rúgástípusok együttes kombinációjából áll, erősítő gyakorlatokkal fűszerezve. Kezdők is könnyen el tudják sajátítani a gyakorlatokat, melyeket fokozatosan egyre nagyobb intenzitással tudnak végezni.  A rendszeres boksz aerobic végzése által tónusossá válik a test, a kritikus területek (comb, popsi, has) látványos változtatása mellett, a felsőtest is gyönyörűen formálódik. Javul a mozgáskoordináció, a gyorsaság és ügyesség.  A test tartása is javul, hiszen erősíti a törzs izomzatait és növeli stabilitást, csökkenti a szívbetegségek kockázatát, javul a vérellátást, tüdőkapacitást, valamint stresszoldó hatású.

Kiss Judit pörgős és energikus óráját is jól ismerhetik az EFI ügyfelei, azonban a Sportnap kedvéért, különleges mozgásprogramot állított össze az érdeklődők számára egy remek FitMix óra keretében. A Fitmix-ben keverednek az edzésfajták. Cardio és erősítő blokkok váltják egymást. Zenére és időre is dolgozik az, aki ezt az óratípust választja, jól át mozgata minden testrészt. Változatos, könnyen követhető mozdulatokkal, pörgős zenével, jó hangulattal vár szeretettel mindenkit Judit.

Aradiné Kati szerint “Zumbázni nem lehet rosszul” , a lényeg, hogy szeress táncolni, bulizni, mellékesen pedig fittebb és egészségesebb leszel. A koreográfiák egyszerűek, könnyen lekövethetőek. A Zumba népszerűségének titka nem más, mint hogy jó zenére, egyszerű, könnyen követhető táncos koreográfiákkal szórakozva, partiszerűen táncoljuk végig az egész órát. Itt nincs kínlódás, kemény erőlködés, csak a magával ragadó zene, mozgás és hangulat. Legyél te is a szuper Zumba csapat tagja a Sportnapon, vagy akár még azután is!

Ebben az évben Péntek Enikő, ZONA edzésmódszerével ismerkedhetnek meg a résztvevők. A ZONA edzés Enikő szavaival: kihívás, öröm, tiszta hatékonyság. Saját edzésmódszere, amely intervall és funkcionális erősítő elemek meghatározott kombinációján alapul.

Maga a ZONA elnevezés a testzónáinkra (testrészek, izomcsoportok) utal. Egy-egy blokkban két fő izomcsoportot dolgoztatunk felváltva, ami a helyes kivitelezés és a hatékonyság szempontjából is pozitív. Mire az egyik izom kifáradna terhelésben, átváltunk a másikra, így az első kicsit pihenhet. Majd újra váltunk. Ez a váltakoztatás segít, hogy az egész edzés során mindkét izom max intenzitással dolgozhasson.  A ZONA nem kínzás, hanem öröm. A test hatékony “edzés-játéka”. Öröm, mert mind testileg, mind mentálisan fejleszt. Öröm, mert azzal, hogy egy kicsit mindig legyőzzük önmagunkat, erősítjük az önbecsülésünket. A ZONA kihozza a testedből a maximumot. Megtanít “szárnyalni”.

Szenczy Böbe neve sem ismeretlen már kisvárosunkban és azon túl. Az EFI ingyenesen igénybe vehető szenior és aktív korosztálynak tartott kezdő jóga tanfolyamai az elsők között telnek be. Ezért is kértük fel, hogy a kemény fizikai aktivitásnak kitett testeket, egy lazító, nyújtó jóga órával zárjuk, hogy a másnapi izomlázon enyhítsünk, valamint a regeneráción gyorsítsunk.

A rendezvényen való részvétel ingyenes!

Keresse Irodánkat továbbra is bizalommal:

Szentes, Rendelőintézet, I. emelt 118-as szoba, 63/313-244 263-as mellék, efi@szentesi-korhaz.hu, www.szentesefi.hu, www.facebook.com/szentesefi

Czakó-Kádár Viktória