Ne gyújts rá! Elfogadod a kihívást

A magyar lakosság 27%-a vallja magát dohányosnak, mely rossz szokás 10-15 évvel rövidítheti meg életünket. Ma Magyarországon minden második dohányzó ember gondolt már a leszokásra.

Csak egyetlen nikotinmentes napot kérünk! Legyen ez november 21! Elfogadod a kihívást?

Magzati korban dohányzó édesanyáknál a tüdő nem tud normál méretére megnőni és ezáltal nem éri el azt a szövetnagyságot, amely az egészséges élethez szükséges lenne.
A tüdő felszínén található csillók mozgása, dohányfüst hatására lelassul, mely a sejtek jól szabályozott működését felborítja, ami később tüdőrákot, COPD-t okozhat, de hosszabb távon a leggyakoribb daganattípusok okozói is lehetnek. A fent említett csillók aktivitása megnő, 12 óra nem dohányzás után.

Statisztikák szerint, aki a leszokás előtti 10 napban már gondolt a leszokásra, nagy esélye van a tartós leszokás elérésére.

A leszokó részéről, fontos, hogy egy jól megszervezett leszokási folyamaton tudjon végig menni, tervezze meg azokat az időtartamokat, amelyeket korábban dohányzással töltött.
2-3 év dohányzásmentes időszak után, kisebb az infarktus, stroke esélye, valamint a tüdő szerkezetének újraépülése is elindul.

Tarts velünk, csak egyetlen napra ne gyújts rá!

Czakó-Kádár Viktória