Egészségnapok az EFI-ben

A Szentesi Egészségfejlesztési Iroda március 19-én és március 26-án szombaton, 10.00-15.00 óráig egészségnapot tart, melynek keretében állapotfelméréssel és életmód tanácsadással várja a szentesi és a járásban élő lakosokat. 

Milyen méréseken lehet majd részt venni? 

Testösszetétel mérés

Az Inbody 270 testösszetétel analizáló készülék felméri a test teljes víztartalmát, a testtömeg indexet, a testzsír százalékot és a hasi zsírt, mellyel feltérképezhető az aktuális egészségi állapot. Ezen kívül megmutatja a test egyes részein az izomzat fejlettségét és a zsír testtájankénti eloszlását, a célsúlyt és a napi ajánlott kalória bevitelt, amely  segítséget nyújt életmódváltás előtt egy tudatosabb étrend és edzésterv összeállításához.

Ultrahangos csontsűrűség mérés

A vizsgálat a csontok ásványianyag-tartalmának mérését szolgálja, segítségével megállapítható a csonttömeg csökkenése, alkalmas a csontritkulás időben történő felismerésére. A mérés elsősorban a változókorba lépett nőknek és az 50 éves kor feletti férfiaknak ajánlott. A vizsgálat sarokcsontból történik ülő helyzetben, melyről nyomtatott értékelés is készül.

 

Vércukor- és koleszterinszint mérés, érszűkület mérés:

A 2-es típusú cukorbetegség korai felismerésével megelőzhetők a súlyos szövődmények kialakulása. A négy végtagon mért vérnyomás (boka-kar index) átfogó képet ad az érrendszer aktuális állapotáról, a vizsgálattal kimutatható az érszűkület.

Hogyan lehet jelentkezni?

Az egészségnapokon való részvétel térítésmentes, de előzetes időpont egyeztetéshez kötött. Jelentkezni az EFI iroda telefonszámán, a 63/313-244 263-as mellékén lehet.

Az iroda további aktuális programjairól a www.facebook.com/szentesefi oldalon tájékozódhatnak.