Nemzetközi nőnap – Fontos a nők egészsége!

A nők az életük során számos olyan krónikus megbetegedéssel, nőgyógyászati, hormonális és anyagcserezavarral szembesülnek, melyek hosszantartóan kihatnak egészségi állapotukra mind mentális, mind fizikai síkon egyaránt, ezáltal rombolva életminőségüket. Csak pár példát említve: endometriózis, mióma, méhnyakrák, mellrák, petefészek ciszta, PCOS, inzulinrezisztencia, 2. típusú cukorbetegség, pajzsmirigy-alulműködés.

A nőknek több fronton is helyt kell állniuk mind a munka, karrier, magánélet terén, nem beszélve a gyereknevelésről, a háztartás vezetéséről és az emberi kapcsolataik ápolásáról. Emiatt az önmagukkal való törődés, a saját egészségükkel való kapcsolat sokszor az utolsó helyre, a perifériára kerül.

Pedig nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétellel és a kiegyensúlyozott életmód megválasztásával számos betegség megelőzhető, időben felismerhető és kezelhető lenne.

Egészségfejlesztési Irodánk segít elindulni ezen az úton. Állapotfelméréssel, életmód tanácsadással, térítésmentes étrendi konzultációval és mozgásprogramokkal várjuk a szentesi és a járásba tartozó lakosokat.

Érdeklődni az EFI iroda telefonszámán, a 63/313-244 263-as mellékén lehet hétköznapokon 8.00-15.00 óráig.

Az iroda aktuálisan induló programjairól a www.facebook.com/szentesefi oldalon tájékozódhatnak.