EFI Esték

EFI Esték – Előadássorozat indul szülőknek

Május 19-től a Szentesi EFI szervezésében előadássorozat indul, mely során 4 héten keresztül pszichológusok és szakemberek adnak elő gyermeknevelés témában. Az előadásokat elsősorban szülőknek és gyermeket tervező családoknak ajánljuk, illetve azok számára is hasznos lehet, akik munkájuk során gyermekekkel vagy fiatalokkal foglalkoznak, de azokat is szívesen várjuk, akik egyszerűen csak érdeklődnek a témák iránt.

Az előadások minden héten, csütörtökön 18.00 órától kezdődnek a Szecessziós Házban (Szentes, Petőfi u. 2.) és körülbelül egy órán át tartanak. Az előadások után az érdeklődők feltehetik kérdéseiket az előadókhoz és beszélhetnek bizonytalanságaikról, esetleges problémáikról. A részvétel minden alkalommal ingyenes.

A programsorozat Fügedi Petra Anna tanácsadó szakpszichológus, szexuálpszichológus előadásával indul, melynek címe: “Szeress, etess, kényeztess?!”- Testkép, túlsúly és fogyás.

A témáról röviden:

Az elhízás hazánkban is jelentős probléma, kamaszkorban pedig különös hangsúlyt kap a testkép, amit az online világ még inkább felerősít. Magas vérnyomás, cukorbetegség, koszorúér betegség, az elhízás többi szövődménye azt is befolyásolja, hogy meddig élünk. Mégis nehéz változtatni és megtartani az elért testsúlyt. Hogyan támogathatjuk kamaszainkat, gyermekeinket és önmagunkat ebben a folyamatban? 

Az előadásokról részletesen a www.facebook.com/szentesefi oldalunkon tájékozódhatnak.